2010. augusztus 21., szombat

Mesefal

Pár hete Dóriék átfestették a gyerekszobát, erre bennem is elkezdett motoszkálni, hogy de jó lenne mesefalat festeni a lányoknak. Felület az van bőven, elég nagy a szobájuk.
Mikor Timi is arról írt, milyen egyszerű és klassz volt átfesteni a nappalijukat - már döntöttem is: mesefigurákat fogok festeni a lányok szobájának falaira.
Nem kellett sokáig gondolkodnom, mit fessek: a Szutyejev mesék szereplőit választottam. A lányok imádják őket (Én is) és egyszerűek a figurák. Kezdőként ezt is figyelembe kellett vennem.
Első lépésként projektorral felvetítettem a falra és ceruzával felrajzoltam rá.


Aztán akril festékkel elkezdtem megfesteni a színeket. Először a fehéret, majd a sárgát minden egyes képen. Ezeket a színeket háromszor kentem át, a többit elég volt egyszer - tökéletesen fedtek.


Majd a narancs következett, utána a piros, a zöld, a barna, a kék és a szürke.









A kontúrok kihúzása feketével és a fekete kiscica kifestése maradt utoljára. Ez volt a legnehezebb. A legvékonyabb ecsettel sem tudtam rendes vékony vonalat húzni. Ráadásul 4-5 centinként mártogatni kellett az ecsetet a festékbe. Szóval ezzel megszenvedtem. De a végeredmény aranyos lett. A lányoknak nagyon tetszett.
Fotóözön : )










7 megjegyzés:

do írta...

Mennyire jó lett! Ha egyszer lesz gyerekszobánk, én is tuti kifestem majd. Ez most nagy lökést adott. Gratulálok!

Szilvi írta...

Hú de király! Főleg, hogy a kedvenc gyerekkori mesém motívumait használtad. Csaninak is megvan, ő még nem értékeli annyira, APG mánia van, de már nagyon unom.
Szóval én is kacérkodtam, hogy festem majd a falát, aztán maradtam a hungarocell meseelemeknél.

hAnd-i írta...

jaj, eltűnt a bejegyzésem, pedig emellett nem lehet szó nélkül elmenni... nagyon-nagyon jó lett... mintha a mesekönyvből sétáltak volna elő a Szutyejev figurák... minden elismerésem...

Unknown írta...

Nagyon ügyes vagy!!! A kakas gyönyörű lett, annyira szép színes.
Én is imádtam ezt a könyvet gyerekkoromban. :)

Margó írta...

Ez valami gyönyörűséges! Hogy milyen ügyes vagy - először a festésre gondolok! Ez az ötlet pedig, hogy Te készíted el a figurákat, csodás!
A fiaim szobájának falára a barátnőm rajzolt mesefigurákat - legjobban a Vukot szerettem! Egy falat üresen hagytam, hogy arra a fiúk rajzolhassanak zsírkrétával, színes ceruzával, így elértem, hogy a lakásban sem bútorra, sem falra nem firkáltak:-)))

Névtelen írta...

Szia én most találtalak. Nagyon tetszik a blogod és amiket csinálsz. Mi a férjemmel festettünk a kislányunk szoba falára azokat a meséket amiket szeret. Ha van kedves nézd meg http://mitholmikor.hu/ belépés után a falfestésre kattints.
Üdv: Mónika

Bmary írta...

Edit! Már az albumnál is láttam, hogy fantasztikus vagy, de most nem is tudok szóhoz jutni. Fantasztikus vagy, és az ovis fal is eszméletlen jó!!!!