2010. szeptember 19., vasárnap

A Mi albumunk

Mondogattam már mostanában, hogy csinálgatok mindenkinek ajándékot, de magunkról vagy a lányokról az elmúlt hetekben nem sikerült készítenem semmit.
És akkor jött ez az osztálytalálkozó. Tegnap az általános iskolai, október elején lesz a középiskolai. Persze ilyenkor visz az ember fotókat. Dehogy a scrapbooking szerelmese kopasz fotókat vigyen??? Azt nem tehetem meg!!! Én nem!!!
Szóval gyorsan döntöttem: a hónapokkal ezelőtt beszerzett YABO albumból elkészítem a Mi albumunkat. Gyönyörű papírokat szereztem be hozzá: persze lila és zöld színű mintákkal és természetesen virágosat. Ez vagyok ÉN. Ja, amúgy a papírok Bo Bunny Jázmin kollekciója. : )
Azt hittem ezekkel a gyönyörűséges papírokkal pofon egyszerű dolgom lesz. Hát nem igazán úgy mentek a dolgok, ahogy Én azt gondoltam...
Talán itt hiányzik még az kezdő tanfolyam az a bizonyos modulja, ahol a színekről lehet tanulni. Mert ezek a papírok alapban csodaszépek, de egymáson már nem mutatnak. Tehát: mintás papírra egyszínűt kell tenni, csak így tudok bármit kiemelni. Olyan más egy ilyen minialbumot elkészíteni, mint egy hagyományos scrapbook oldalt!!!

És akkor mutatom...
Az eleje:


Próbáltam minden díszítőelemből hármat rárakni: harmonizálva azzal, hogy három gyerkőc van. : )
Három soros cím, három gomb, három pillangó, három összesodort papírcsík, alul három gyöngy: egy nagy, egy kicsi és egy pici. : )
A két karikára - ami összefogja - pedig sok-sok szalagot csomóztam, ahogy az egyik haladó tanfolyamon készült albumokon láttam (nagyon megtetszett!).
Jól megpakolt album, az biztos...





Az első két oldal az esküvőnkről szól, hiszen itt született a Csizma Család. : )
Azokat a fotókat válogattam az albumba, amiket nagyon szeretek.
Itt látszanak a próbálkozások, hogy egymásra rétegezzem ezeket a csilli-villi papírokat... Nincs rá szükség! Magában gyönyörűek!
Az album filofax-szerű, ezért a fülecskékre strassz betűkkel felragasztottam annak a kezdőbetűjét, akinek az oldalához tartozik. 

 


A következő páros Tamara oldala, Ő a 3 és fél éves nagylányom.


Itt a ruhájához próbáltam igazítani a díszítést.




Ezen az oldalon pedig a szalag kibontható és leporellón több fotó is helyet kapott egy kis leírással együtt Tamaráról.



A következő két oldal Mirjamé (Mirié). Olyan bájos kiscsaj!!!


Itt is a ruhájához igazodtam: a pöttyökhöz. Érdekes oldal született belőle. De nekem tetszik. : )



A jobb oldali fotó kigombolható, és könyv-szerűen vannak beragasztva további fotók az elmúlt két évről. És persze ide is írtam Miriről pár mondatot.



Az utolsó páros oldalon pedig Karolina, a picilány szerepel. Ő olyan, mint egy kis angyal!
Érdekes volt, hogy az utolsó simítások vártak már csak az albumra, mikor Csizi az esti fürdésnél megjegyezte, hogy Lini olyan, mint egy kis Puttó! (Jó húsban van.) Erre vigyorogva megmutattam neki az albumot (eredetileg csak akkor akartam, mikor már teljesen kész).




A jobb oldalra a kedvenc fotóm került Liniről. Ez egyben egy kis zsebecske is, ahova további fotókat és Linismereti-leírást "rejtettem".  : )



Ez pedig az album hátulja, hiszen lesz még hugi vagy öcsi...
Biztos hugi... : DDD
Abba már úgy belejöttünk... : DDD


Csizinek nagyon tetszett az album. Rögtön azt kérdezte, hogy - De ugye ezt nem fogod elajándékozni??? : D

Szóval jó volt egy rendes albummal menni az osztálytalálkozóra. Egy olyan albummal, amiben kevés fotó van, de mindent elárul rólam, a családomról, a lányaimról, az életünkről, a boldogságunkról és nem utolsó sorban a kedvenc hobbimról. : )

És ha már idáig elolvastad : ) , felsorolom a felhasznált anyagokat:
album: Yabo; horgolt csipke, sötét lila rózsák: rövidáru boltból; selyemszalagok, rózsaszín virágok, félgyöngyök, lila fűzhető gyöngyök: QX Impex; nagy fehér kacskaringó, halványlila selyemvirágok, angyalszárnyak: Pippi; lyukasztók; JóAnditól kölcsön : ); üveggyöngyök: Kyk; marabutoll: Pirex;betűk: Virág Évától; strassz betűk: Rayher; lila és vajszínű lollipop virágok: Tamara óvónénijétől.


Köszönöm, hogy itt jártál!
Kellemes jövő hetet!

29 megjegyzés:

do írta...

WOW! Tényleg annyira Te vagy! Gyönyörűséges lett! Imádom a kis leporellót, könyvecskét és a Linismereti kártyákat! Micsoda ötletek! Ezt most el is lestem!
Nem is tudok mást írni, csak azt, hogy imádom, imádom, imádom...!!!!

NőiCsizma írta...

Köszönöm, Orsi! Úgy örülök, hogy Neked is tetszik!!!

Bmary írta...

Nem is tudom, miért jársz te tanfolyamra? Hiszen olyan ügyes vagy!!! Csodaszép az album, nem is tudok mást mondani rá. Ja, nekem is vannak ilyen papírjaim- gyönyörűek- a sógornőmnek készül belőle egy album.

NőiCsizma írta...

Ó, Mary! Ez nagyon kedves Tőled, de még olyan sokat kell tanulnom!!!
Köszönöm a kedves szavaidat!

Bettieescrap írta...

Szia! Aztaaaaaaaa ez nagyon tetszik a színvilága a kiegészítők meg minden én igaz nem tudok ilyet csinálni de ezt azért elfogadnám,isteni lett:D
Remélem jól vagytok puszi nektek:)

NőiCsizma írta...

Betti! Már úgy hiányoztál!!! Mi van veled? Ugye jól vagy?

Szilvi írta...

Ó de klassz, lett, gondolom potyogtak le az állak és jöttek a húúú, még anyááááám-ok. Nekünk is lesz oszt. tali mostanában, de én sima képeket viszek, na jó, talán egy-két minialbumot a régiekből.
Szóval terveztek még bébikét? De jóóóó!
És külön köszi a hozzávalók leírását!
(küldessz nekem meghívót a családi bloghoz: sipike75@gmail.com)?

Viki írta...

Szuper lett, nekem lepotyogott az állam, ahogy Szilvi írta :DD Imádom a virágokat, amiket csináltál, az album színeit és a képeket. Nagyon ügyes vagy!

Zs'Art írta...

Edit, ez egyszerűen fantasztikus! Nagyon szépen megoldottad a színes, csilli-villi papírokkal az albumot. Nekem a "pöttyös" oldal tetszik a legjobban.
Gratula! Nagyon ügyi vagy! :)

Rika írta...

A nagyon színes és mintás papírokkal tényleg nem könnyű dolgozni, ebbe már én is belefutottam párszor :-) De neked sikerült ezt az albumot gyönyörűen összerakni és fantasztikusan díszíteni! Gondolom, ámultak az osztálytársak, mint ahogy én is!

DAnett írta...

Oh, Edit ez valami elképesztően jó lett! Szenzációsak a fotók, nagyon jól választottál hozzájuk papírkollekciót is. Tetszenek a diszítőelemek, a zsebes -rejtett kommentes laporellós megoldások. Biztos nagy sikert arattál vele. Az biztos, hogy minialbumot sokkal nehezebb szerintem is alkotni, mint egy nagy oldalt, hisz itt sok oldalon keresztül kell végiggondolni mitől lesz egységes az egész, mit használjak, hogy... De Te nagyon ügyesen alkalmaztad ezeket. Bűszke lehetsz az albumodra és a gyönyörű családodra is! :)

Bettieescrap írta...

Szia! Igen eddig úgy néz ki minden rendben van:D
Az új blog címem ha érdekel http://geergosdesign.blogspot.com
szép napot nektek

kreatívhit írta...

Szép igényes ötletes igazán remek munka.

Budaházi Brigitta írta...

Edit, ez FANTASZTIKUS!!! Állam a padlón, minden elismerésem, csodálatosan szép oldalak, ízléses díszítések, az egész munka varázslatos!!!!!!!!!

Sapimanó írta...

Minden egyes alkotásod előtt meghajolok, Olyan fantasztikusan tudod alkalmazni a színes papírokat, hogy az irigylésre méltó :)
Ráadásul tele van jobbnál jobb ötletekkel! Úgy hogy, ahogy Orsi is mondta, én is nyúlok le belőle :)

Timi írta...

Istenem, nekem leesett az állam. Annyira gyönyörű és fantasztikus albumot készítettél! Annyi ötlet és kreativitás van benned, hogy csak ámulok! nálam Nr.1. ez az album, tökéletes! csak így tovább!

NőiCsizma írta...

Nagyon köszönöm a kedves hozzászólásaitokat! Sokat jelent!

do írta...

Visszajöttem elmesélni, hogy akkora hatással volt rám az albumod, hogy én is nekiálltam egynek, pedig időm az eddig sem volt sok :DDD
És mit látok, mi az hogy nem vagy kreatív??? Kevés kreatívabb ember ismerek mint TE! és nekem most már maga vagy az inspiráció!

NőiCsizma írta...

Köszönöm, Orsi! De Én még mindig csak keresem önmagamat ebben a scrappes világban!
Hízelgő, hogy innét inspirálódsz! :)
És örülök, hogy alkotásra inspiráltalak! :)

mayertimi írta...

Jaj, de édesek vagytok és tényleg nagyon szép lett ... aranyos, kézzel készült, kreatív ... kell ennél több?
És Lini tényleg egy Puttó :-))

Secima írta...

Nagyon jó volt végignézni az albumodat és olvasni a hozzáfűzéseket. Bizonyára nagy öröm volt egy ilyennel megjelenni a találkozókon. Gratulálok hozzá!

Margó írta...

Fantasztikus, gyönyörű, álomszép, tartalmas, kedves, finom, színes, mint Te és a Családod!
Boldog vagyok, hogy láthattam és igen, Neked ezt kell csinálnod! Bár, egészen biztos, hogy akinek ilyen fantáziája van, ilyen kézügyessége van, annak a digi is menne:-)))
Ja, és ne ajándékozd el, mert ez GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!

Írtál nekem egy kommentet az "újratöltve" bejegyzésemnél, válaszoltam is ott, de azért elküldöm, hogy mit:

NőiCsizma - Editkém:
ha valakinek hálás lehetek azokért a szép szavakért, amikkel azt éreztetted, hogy "meséljek magamnak-magamból és annak, aki hallgat", akkor az Te voltál. Mindig annyi szeretettel fordultál felém, amitől én ugyanannyira feltöltődtem, mint ahogy írod, hogy Te is! ... és imádom látni a CSIZMA-CSALÁD NAPJAIT! No, meg a sok-sok szépséget, amit készítesz! ... és tudom, hogy azt a segítséget is megteszed értem, amiről egyszer leveleztünk! Beszélgetsz rólam is azzal, akiben bízunk és hiszünk:-)) Köszönöm!
2010. szeptember 19. 22:23 "

MINDENT NAGYON KÖSZÖNÖK NEKED!!!!

Körmendi Ági írta...

Húúú Edit!Ez valami csoda-csoda csodálatos lett!Nagyon tettszik!Nem győzöm ismételgetni:GYÖNYÖRŰ!Pusza.Ági

NőiCsizma írta...

Timi, Secima, Ági! Nagyon köszönöm a kedves szavaitokat!

Juma! Olyan vagy, mint a második Anyám! :) Nagyon sokat köszönhetek Neked! Kérlek, taníts még!!!

H. Mária írta...

Hogy te mennyire ügyes vagy! Ez nagyon jól néz ki! :)

Mildici írta...

Ez az albun valami fantasztikus lett!!! Imádom a színét és a díszítés fantasztikus!!!!!!!

Ági írta...

Nos, az biztos, hogy neked nem kell törnöd a fejedet többé se karácsonyi ajándékon se más meglepin. Bárki örülne egy ilyen albumnak vagy csak egy feldíszített képnek. Lehet, hogy Mónival belevágunk majd a tanfolyamba, amit ajánlottál. Egyre nagyobb kedvet ébresztesz hozzá.
Gyönyörűek. Mondjuk a tartalma se kutya!

Ági

NőiCsizma írta...

Köszönöm a kedves szavakat! :)
Ági! Ne hagyjátok ki a tanfolyamot! Már csak a lányaitok miatt sem!

Budaházi Brigitta írta...

Egyszerűen varázslatosak ezek a részletek. Tegnap már nem akartalak tovább marasztalni, nehogy lekésd a vonatot. De jó, hogy itt vannak a részletképek, és megnézhetem mi van a szalagmasnik mögött. Edit, bámulatos alkotás, csodálatos! Megint zavarba jöttem, hogy Te ültél be hozzánk tanfolyamra.... Csúcs alkotás.