2011. május 1., vasárnap

Nem egy rendhagyó bejegyzés...

Anyák napjáról van szó.
A gyerekekről és a családról alkotott gondolataimat, véleményemet a másik blogomban szoktam leírni. Itt csak az alkotásaimat teszem közzé, most mégis kivételt teszek és írok egy gondolatsort a gyerekvállalásról.

Tegnap Tamara ezzel a verssel jött haza az oviból (meg még egy gyönyörű rajzzal is) - ez indított el e bejegyzés megírására.



És a produkció lényege, hogy Tamara teljesen így is gondolja, ahogy a versben elmondta.
Tudjátok, ezért a szeretetért érdemes bármit feladni, bármiről lemondani.

Már a harmadik várandósságomkor sok embertől megkaptam, hogy "bátrak vagyunk" vagy hogy "felelőtlenség" ennyi gyermeket vállalni. Gondolhatjátok, most milyen megjegyzéseket kapok, a negyediknél...
Senkitől nem várom el, hogy megértsen, azt viszont igen, hogy tartsa tiszteletben a mi döntésünket és fogadja el, hogy ha mi 3 vagy 4 vagy netalántán 8 gyermekkel érezzük teljesnek az életünket. Én sem kritizálom azt, aki csak egy gyerkőcöt akar vagy egyet sem - mindenki saját maga érzi, mire vágyik és mennyi picikéről tud gondoskodni.
De
Aki úgy érzi, hogy egyáltalán nem szeretne gyermeke(ke)t, azt Én úúúgy sajnálom! Abban az emberben kevés a szeretet és képtelen azt is megtöbbszörözni. A gyermekeim osztoznak ugyan a figyelmemen, de a szeretetemen nem. Minél többen vannak, annál több bennem a szeretet. Sokszorozódik. És amilyen jó szeretetet adni és gondoskodni róluk, olyan jó szeretve lenni. Mert rengeteg szeretetet adnak! Nekik tényleg ÉN VAGYOK a LEGCSODÁLATOSABB az egész világon!!! Három emberkének is ÉN vagyok a világon a legeslegfontosabb!!! És Én szeretek az anyukájuk lenni, hiszen nekem vannak a legszebb, legokosabb, legzabálnivalóbb tündérkéim az egész világon! És Én vagyok a legboldogabb anya!

Ezen a napon mindenki virágot, ajándékot visz az anyukájának és a nagymamájának.
Én mégis magamat ünneplem ezen a napon. Mert boldog vagyok.   : )


Azért persze készült két alkotás a nagymamáknak az unokákról...  ; )



 Ez nem egy szabványméretű scrapbook oldal, hanem 50 X 50 cm-es.
Az anilinnel való festést Nórinál láttam meg (Ő segített beszerezni is). Nagyon tetszik, de még kicsit gyakorolnom kell...

Ez pedig egy kinyitható képeslap:


16 megjegyzés:

Zs'Art írta...

Tökéletesen egyetértek! Bár még nincs gyerekem, de el sem tudom képzelni, hogy ne legyen. Ha pedig úgy hozza az élet, hogy nem lesz saját, akkor biztosan másét fogom imádni. Addig is maradnak nekem a cicáim és kutyáim. Tudom, nem ugyanaz, de a szeret és viszontszeret velük is tökéletesen működik.
Boldog Anyák Napját! :)
(Mikor érkezik a Picur?)

Orsi írta...

Igen én is így érezem!
Boldog anyák napját nekünk! :)

Bettieescrap írta...

Én is tökéletesen egyetértek veled,és tényleg imádni valók még ha csibészek is mert velük teljes az élet,nagyon édesen mondta el a versikét :)
Boldog anyák napját!

Nóri írta...

Teljesen egyetértek veled! Amikor először tanulják meg a bölcsiben és mondják el hogy az én szívem kis óra..., hát én mindkét gyerekemnél bőgtem!
Épp akartam kérdezni, hogy sikerült-e festéket venni, és lám, te meg már ilyen klassz oldalt csináltál! Nagyon jó lett! Boldog anyák napját!

Timi írta...

Egyetértek a véleményeddel Edit!Tökéletesen. Ezért érdemes élni! Gyönyörű a vers, az oldal és a képeslap is!Tündériek a csajok!:*

Era85 írta...

Milyen kis édes????!!! Annyira aranyosan szavalja a verset!!!

Azzal pedig ne törődj, hogy ki mit mond! Mi is 4-en vagyunk testvérek, és anyut is épp így szólták meg! De felnőttünk tisztességesen, becsületesen! Erre büszkék vagyunk!

Minket is megszóltak, bántottak, amiért a 2 gyerkőc között csak 2 év van. De szerintem, ha vkinek már 8 gyereke, az már nem akkora téma, mint a 3. vagy a 4.!

NőiCsizma írta...

Köszönöm mindannyiótoknak!
Zsófi! Még pont egy hónap van vissza. :)

Bettieescrap írta...

kisfiú vagy ki lány lesz? :)

NőiCsizma írta...

Természetesen kislány! :)

Bettieescrap írta...

de jó :)

kreatívhit írta...

Hangulatos vidám alkotások és a versmondás no meg a vers..
Pompás ajándék!

Pippi írta...

Jaj Gyöngyöm! Ezt a köszöntést én is megkönnyeztem. Teljesen érthető, hogy ŐK Neked a legnagyobb ajándékok! Szuper lehet minden nap, Anyák Napját ünnepelni! Remélem én is hamarosan csatlakozhatom ehhez az Ünnephez!

Bmary írta...

Szívemből szóltál,Edit! Teljesen egyetértek veled! Azért én még azt is hozzátenném,hogy aki nem AKAR (más,ha nem lehet) gyereket,az szerintem önző és pont.

A családod gyönyörű, és nagyon sok boldogságot kívánok!!!!

NőiCsizma írta...

Köszönöm mindenkinek!

Mary! Én egy kicsit finomabban fogalmaznék az önzőséggel kapcsolatban. Én úgy érzem, hogy aki nem akar gyermeket, azzal valami nagyon rossz dolog történhetett élete során, hiszen akkor nem tud és nem akar szeretet adni. Boldogtalan, megkeseredett, csalódott, vagy ki tudja? De nagy trauma érhette, ha képtelen szeretni. És Én az ilyen embert nagyon sajnálom ezért.
És még mindig jobb, ha az ilyen nő nem vállal gyermeket, mint ha szül és azt bántja. Na, az ilyenek tudják kihozni belőlem a hatalmas dühöt!

Cilee írta...

Tüneményes kiscsillag!!!
És a képeslap valami eszméletlen jó ötlet!!!
Üdv:
Ildikó
u.i.: én inkább irigyellek a négy gyerek miatt, mert a két gyerkőcöm betegeskedése és a pocaklakóm elvesztése elriaszt attól, hogy többet vállaljak, de szívem mélyén nagyon szeretnék még kettőt... legalább :-)

Margó írta...

Nekem csodálatos család vagytok! ... és egyetértek mindennel, amit írtál! Ugye, akkor nem butaság, ha én már előre hálás vagyok a majd leendő menyeimnek, hogy ők fogják világra hozni az én unokámat, remélem unokáimat! Sok-sok boldogságot kívánok a meglévő és a születendő gyermekeitekhez - más véleményével ne törődj -!
Gondolatban Veled leszek a következő időszakban is és várom az örömteli hírt:-)))